10.10.2018

Lupaus

Näin tarina alkoi: joskus 2018 keväällä kahvipöydässä

Hyvän ystäväni vaimo vei helmikussa 2018 avustuskuorman pakettiautolla Romaniaan ja jätti auton sinne avustusjärjestön käyttöön. Lahjoitus tavaraa oli jäänyt yli ja lisää vielä tulossa, jos tarvetta on

Olin kylässä ystäväni luona ja kerroin että yhtiössäni on auto, jolla voisi tehdä samoin, auto oli niin huonossa kunnossa, ettei sitä kannata enää yrittää katsastaa ensi vuonna, kun korjaus on monta kertaa  kalliimpaa kuin auton arvo.

Maarit (ystävän vaimo) sanoi että ok, viedään sillä avustuskuorma, johonkin ? Kai lähdet kuskiksi ?
Tässäkään kohtaa en osannut olla hiljaa, vaan vastasin no että mikä ettei.

Lupaus on lupaus ja sehän on pidettävä, minkä lupaa se on pidettävä,
Näin on minua opetettu jo lapsesta pitäen.Tässä vaiheessa kysymys kuuluu : " mutta minne ? "
Latvia, liian lähellä...
Afrikka, liian kaukana...
Albania hm ok aikataulu lähdöstä ?

Heinäkuu, siellä liian kuuma ja töissäkin pitäisi joskus olla (käydä), ehdotin lokakuuta ja se sopi kaikkien aikatauluihin, Maarit hoiti yhteydet Albanian päähän ja alkoi Facen kautta keräämään tarvikkeita kohdemaahan. Tällä kertaa viisastuneena edellisestä reissusta, tiedettiin jo vähän mitä ottaa mukaan, pakettiauton koko kun on ainoana rajoitteena
Enemmänkin olisi ollut tavaraa tarjolla ja tarvettakin olisi ollut.

Kysymys kuuluu :
Elämmekö me liiankin hyvin täällä, yltäkylläisyydessä

Kyselyä lähetettiin sinne päähän  mitä tarvii ja minkälaisille perheille menee. Perheiden koosta tuli lista ja tarpeista pyyntö, jota toteutettiin parhaamme mukaan.

Avustusjärjestöltä tuli virallinen kutsukirje auttamaan matkaamme tullisetiä varten, myös kaikki  autossa olevat tarvikkeet on listattu, katsotaan mitä tulli sanoo ja kuinka monta kertaa auton kuorma puretaan ja kasataan takaisin, toisin sanoen tehdään inventaario.
Media, eli paikallislehti Itäväylä, teki jutun reissumme tarkoituksesta ennen starttia, sitä ennen tapahtunut:

Linkki lehtijuttuun.

Ferrari (Fiat (onhan se ainakin Ferrarin punainen)) vietiin huoltoon, NisoFix:in.
Niko teki täyden huollon autoon (lisäsi öljyä ja katsoi vede ) ehjät renkaat alle, aurauskulmat kuntoon ja tankki täyteen, kalusto kunnossa.

Eikun avustustarvikkeet autoon ja menoksi. Laivaliput tilattu, vakuutukset kunnossa, omat ja auton, passit, ajokortit, yms pikkujutut hoidettu; ehkä......kai jotain jäi hoitamatta, mutta näillä mennään.
Loppupelissä ei meitä sitten lähde kuin mina ja Maarit.



Tästä se lähtee...
Aamulla ennen kukonlaulua nokka kohti laivarantaa Helsinki länsisatama ja sitten Eesti Latvia Liettua Puola ...loppu selviää sitten matkan varrelta mitä kautta matka kulkee.

Noin 3 500 km edessä seikkailua 4-5 pitkää päivää tai ainakin näin on plan A...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti