10.9.2019

Päivä 1 Iranissa

Quatarin siivin kohti Iranin aamua.
Hotellin tervetulotoivotus, toivottavasti se on semmoinen?
Tällä mennään.

Kaikki yhes koos, vain matkanjohtaja puuttuu.

Lentämiskoneeseen ja Dohan kautta Iraniin. Viisumit oli haettu minulle ja Arille e-viisumina, saadaan ne periltä. Maksoi 75+mystinen 3€, minä sain heti Ari joutui johonkin kuulusteluun mitä me täällä tehdään, soittivat ja selvittelivät asiaa paikallisen oppaan kanssa hetken, sitten vihdoin pitkältä tuntuvan hetken jälkeen passin tarkastukseen ja oltiinkin jo Iranissa, pala kakkua. Oli aamuyö mutta onneksi lli vastassa tilataxi ja meidän huolto auto, hotellille sisään kirjautuminen ja varttumaan aamupalaa, oltiinhan me tultu maahan jo klo 05. 

Aamupalan jälkeen pikaiset päikkärit ja isolle kirkolle tutustumaan kylään Mashad.

Onhan se Iranin toiseksi suurin kaupunki 2,7 miljoonalla asukkaalla jotka kaikki tuntuivat olevan tänään keskustassa, kuten mekin.

Kyllä me siellä seassa ollaan jossain.
Oli jonkinmoista meteliä.

Siellä kaukana näkyy moskeijan kattokupoli, ei päästy sinne asti.

Tänään sattui Ashura juhlapäivä ja kaikki kaupat pankit ravintolat ym ovat kiinni ja kaikki pyrkivät temppelille, kuten mekin.

Turvalliselta tuntui kulkea miljoonan Iranilaisen keskellä vaikka meillä oli kolme paikallista oppaana, ihmiset kyselivät ystävällisesti mistä tullaan ja ottivat kuvia meistä ja selfieitä, pääosin olivat miehiä ja tytöt kysyivät Matin vaimoa kaverikuviin, haitaten jopa joskus kulkemistakin, mutta ei häiritsevästi.
 Taas saa tottua kyykky semmoiseen.
Kypäräkalja, toisin 0 %
Yamahalla mennään.
Mashad kulkuetta
Nyt on isot puuropadat.
Täällä saa puistossa olla piknikillä
Kaverit
Kaverit, se keltahuivinen on suomalainen, naiset uskaltavat kuvaan naisen kanssa, kulttuuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti