23.11.2019

Päivä 15

Aamusta maps.mellä suunnistusta kohti kaupungin nähtävyyttä Veliko Tornovon Tsarevets in linnaketta, missä minä matkanjohtajana tein sen normi virheen uskoin omaan suunnistus taitoon ja kävelyiin puoli kilometriä huti, onko tämä aina näin että matkanjohtaja ei voi uskoa ja katsoa GPS ää ? No löytyihän se lopulta, mutta kun ei uskottu ohjeita vaihtaa rahaa ko kohteeseen ei voinut maksaa sisäänpääsyä kortilla eikä euroilla, niin jäi sitten käymättä koko kohde lähempää katsomatta, no ehkä seuraavalla kerralla.
Tsarevets linnoitusta kokonaisuudessaan kuvattuna.
Tsarevetsin portti, jäi käymättä sisällä.








Eikun vähän tutustumaan kylään aamu auringossa, kävellen.

Hieno vanha kaupunki, pyörävaatteet päälle ja tien päälle. Ilma oli jo lämmennyt sen  verran ettei tarvinnut pukea kaikkea päälle.

Reissun viimeinen pätkä olikin sitten takaisin Romanian Bukarestiin hyväkuntoisia teitä myöten.


Bulgarian ja Romanian yhteinen rajatarkastuspiste.

Rajalla oli pitkä rekka jono jonka ohitimme ja siirryimme pitkään henkilöauto jonoon, tämä raja oli tehty niin että annoit passit ensimmäisen luukkuun joka oli Bulgarian ja passit siirtyivät kopin sisällä Romanian viran omaisille ja sait passit takaisin seuraavadta luukusta, kätevää. Passi virkailijat kyselivät uteliaina meidän reissusta ja toivottivat hyvää matkaa. Vielä reilu sata kilometriä ja läpi ruuhkaisen ja omituisen Bukarestin tuuhean liikenteen.

Täällä saa silmät olla GPS ssä ja peileissä kasella sivuilleen ajaa edessä ja takana sivusta ym muualtakin tulevia kulkuneuvoja varoen, tuntuu että täällä mennään taas siitä mistä mahtuu ja röyhkein ensin. Pahempi liikenne kulttuuri kuin monessa muussa maassa missä on tullut ajeltua, jopa Intia tuntui helpommalta ajaa. Hienosti Garmin vei meidät perille ja meidät vastaan otti moottoripyörävuokraamon omistaja Maria, jonka kanssa juteltiin pitkään meidän ja hänen matkoista. 

Taxi hotelille ja suihkuun ja siitä ansaituille kypärä kaljoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti