17.5.2018

Päivä 28


Aamulla lähdettiin sateeseen ajelemaan, 25 km päästä oli ensimmäinen poliisi pysäytys, passit katsottiin, kuvattiin, siinä meni 2 h sateessa.

Ajankulua järjesti minun tyhjä takarengas, mistä löytyi se kuuluisa itsestään porautuva ruuvi!!! Siinä se aika kului hyvin rengasta vaihtaen, onneksi saatiin pyörä katokseen pois sateesta.

Seuraava poliisi tarkistuspiste olikin sitten 20 km päästä ja silloin katsottiin kännyköiden kuvia, ja tietenkin otettiin meistä kuvia, kuin edelliselläkin stopilla. Matka jatkui seuraavalle poliisi stopille missä sitten meitä ajelutettiin edes takaisin moneen kertaan, kunnes oli tarpeeksi leimoja papereissa. Viimeisellä 4 poliisi stopilla meidät läpivalaistiin ja kassit pois pyörän päältä ja läpivalaisuun ja tietenkin passit katsottiin. vihdoin saavuttiin vaihteeksi viimeiseen Kiinan poliisi tarkistuspisteeseen, mutta niillä olikin 1,5h ruokatunti, eikun varttumaan.
Lepotauko Kiinan viimeisellä poliisitarkastuspisteellä.

Vihdoin kun poliisit tulivat, passien tarkistus, puhelimen tarkistus , ottivat jonkin koodin puhelimista ja sitten uusi passin tarkistus ja metallinpaljastimen läpi, josta pääsimme jatkamaan Kiinan tulliin. Jossa ensin ajeluttivat meitä ympäri aluetta ja pyörät vietiin rekkojen läpivalaisuun, siitä pyörien kuvaus josta matka jatkui yllätys yllätys passien tarkistukseen ja tietenkin kassit pois pyöristä ja ne läpivalaistaan ja kaikki tämä siinä järjestyksessä kuin viisumit ovat myönnetty !!!!???? Miksi?

Nyt olimme virallisesti pois Kiinasta, jipii ei missään maassa ole tarkistettu papereitamme näin usein, tämähän on pahempi kuin vanha naapurimaamme. Tänään Kiinassa passimme katsottiin eri pisteissä 13 kertaa!! Tänne tulo oli helpompaa kuin poistuminen, eihän tässä 120 km rupeamassa mennyt kuin 12 h, onneksi oli maksettu paikallisopas koko ajan, joka puhui kiinaa, jonka piti tietää mihin mennään, mutta silti ajeltiin edes takaisin. Piiitkä siirtymä ei kenenkään maata ja ”pian” olimme Kirgistaniassa passit vilkaistiin, matka jatkui kohti tullia, leimat passiin ja tervetuloa, tullimies oli varttunut meitä ylityönä koko yön, mahtavaa. Sitten se alkoi pyörän paperit tulliin ja sehän kesti.
Lepotauko varttuessa pyörien rekisteröintiä Kirgisiaan.

Vihdoin paperit tuli usean tunnin odottelun jälkeen, eikun pyörien päälle ja ajamaan kohti yöpaikkaa matkaahan ei ollut kuin 70 km, mutta pimeää ja satoi lunta!!! Lämmintä ylhäällä, vain +5c ja lunta tuli taivaan täydeltä, liukasta ja visiiri jäässä, vauhtia vain 40, tie jäässä ja lumen peitossa!!!! Eteenpäin ei nähnyt kuin lyhkäisillä valoilla muutama metri silmälasit täys lunta. Tiellä lehmiä, monttuja yms, pitihän se ukon hereillä.

Tulihan vihdoin se määränpääkin, kello oli silloin jo 03.30. Bed&Breakfast ja lämmin ruoka varttui, oli hienoa. Tänään 320 km ja 18 h matkantekoa olihan päivä. Nyt ollaan kumminkin Kirgistaniassa ja kaikki hyvin. Olihan seikkailu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti